Общинска администрация Средец / Република България

ПЛАМНАХА КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ В СРЕДЕЦ

Колоритна и разнообразна беше празничната програма на община Средец за Никулден. Денят на св. Николай Чудотворец започна с коледен базар, ситуиран в градинката пред храм „Всях светих“, на който представители на институциите от общината, показаха свои, ръчно изготвени сувенири и изделия свързани с предстоящите коледните празници.

И тази година беше раздаден традиционния рибен курбан. Пред насъбралото се множество, в присъствието на кмета инж. Кичев и представители на ръководството на общината, отец Недялко Радев освети обредните ястия и благослови жителите и гостите на Средец.

Празничния ден продължи с церемония по връчването на наградите „Спортисти на годината“. В зала №1 в сградата на общинска администрация, кметът Иван Кичев връчи грамоти на най-отличилите се спортисти за 2023 година. Специални гости на събитието бяха почетният гражданин на община Средец и щедър дарител г-н Ангел Ангелов, Регионалният координатор от министерството на „Младеждата и спорта“ за област Бургас Атанас Атанасов, председателят на ОбС Динко Цъцаров, зам. кмета г-жа Николина Дамбулова, и секретарят на община Средец г-жа Ирина Тодорова.

Кулминация на събитията за деня бе празничния концерт, на детски вокални и танцови формации от града, след който бяха запалени светлините на коледната елха.

Споделяне: